Joka vuotinen siivoushässäkkä on ohitse ja happamattoman leivän kanssa on taiteiltu jo useampi päivä. Vielä ehtii testailla uusia pesach reseptejä. Tänä vuonna tosin matza kikkailu on jäänyt aikataulusyistä vähemmälle. Pesach alkoi ikävästi heti shabbesin jatkoksi, mikä on tietenkin vähentänyt ruoanlaittoa. Muutenkin tämän vuoden pesach teemana keittiössäni on ollut peruna. Poika on tietysti pistellyt poskeensa lähinnä munamatsaa ja matsalettuja. Likimain kaikkia muita matsatuotteita hän on valittaen syönyt.

Matsa-perunarieskat

100g perunasosetta
kananmuna
50 g voita
suolaa
2 dl matsajauhoa

sekoita yhteen, anna taikinan seistä matsan turvotessa. taputtele pyöreiksi leipäisiksi ja paista 200 astetta ja noin 20 minuuttia.