Linssikeitto Madridin tapaan
- 1 pieni punainen paprika
- 1 pieni vihreä paprika
- 4 isoa tomaattia
- 1 iso hienonnettu sipuli
- 1/2 dl kasviöljyä
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl linssejä
- runsas 1 l vettä
- 2 tl suolaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/8 tl cayennenpippuria
Valmistus
Poista paprikoista kanta ja siemenet ja hienonna ne ja kuoritut
tomaatit sekä porkkana. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna kasviöljy
kattilassa, lisää sipuli ja paprikat. Sekoittele, kunnes kasvikset ovat
pehmeitä.
Lisää vehnäjauhot, tomaatti, porkkana ja linssit. Sekoittele. Lisää vesi, suola, kuorittu valkosipuli ja pippuri. Keitä hiljalleen pari tuntia. Lisää tarvittaessa vettä. Keiton on oltava sakeahkoa, lähes soseutunutta. Tarkista maku.
Lähde: Aili Peltola: Hyvää ruokahalua Espanjan tapaan (WSOY, 1988)
Lisää vehnäjauhot, tomaatti, porkkana ja linssit. Sekoittele. Lisää vesi, suola, kuorittu valkosipuli ja pippuri. Keitä hiljalleen pari tuntia. Lisää tarvittaessa vettä. Keiton on oltava sakeahkoa, lähes soseutunutta. Tarkista maku.
Lähde: Aili Peltola: Hyvää ruokahalua Espanjan tapaan (WSOY, 1988)
Kommentit