Luennot taas alkoivat ja olen hihkunut riemusta. Olen
nauttinut kovasti opiskelun sosiaalisesta puolesta, jota en pahemmin
viime talvena ehtinyt kokea. Luennot rulaavat!!! Mikään ei ole
niin kivaa kuin suhteellisen pienessä porukassa hankkia uutta tietoa
kielistä ja kulttuureista, kun kaikki ovat motivoituneita opiskelemaan.
Aivan toista kuin yläaste - lukio - tasolla. En tehnyt siis väärää
valintaa kun valitsin taas yliopiston, enkä painunut nopean
ammattitutkinnon perään nyt syksyllä. :-D
Etenkin iloa on
aiheuttanut nykyheprean opiskelu, jossa on mainio "mora" eli
opettajatar ja kiintoisa aihe. Opintokokonaisuuteen tosin kuuluu myös
raamatun(tai minun tapauksessa tooran)heprean opiskelua. Menin tänään
luennoille hiukan myöhässä. Luennoitsijana oli Tapani Harviainen, joka
on Suomen ehdottomasti parhain/parhaimpia semistiikan asiantuntijoita.
Hän oli hyvä luennoitsija mutta tehtävät olivat todella haasteellisia
ja vähän väliä putosin kärryiltä kun hän kävi englanniksi lävitse
muinaisheprean kielioppia. Luennon jälkeen (ja välillä) olin
epätoivoinen, miten ihmeessä saan tuon kurssin lävitse? Ei heprean
taitoni riitä tuollaiseen lukemiseen.
Illalla tulin
kotiin ja rupesin katsomaan tietokoneelta opintovaatimuksia ja
aikatauluja. Huomasin olleeni laudatur-kurssilla!!! Ei ihme jos hiukan
aloittelijaa heikotti... oikean kurssin järjestääkin teologinen
tiedekunta - ei humanistinen kuten olin olettanut. Onni ja autuus
tulvahtivat sisälleni, sillä nyt minun ei tarvitse huolehtia osaamisen
taidostani. Pysyin nyt laudaturkurssilla juuri ja juuri mukana
meiningissä, joten ehkä minulla on ihan mahdollisuuksia suorittaa nuo
opinnot joskus parin vuoden päästä!
Heprean kunniaksi teille oikein perinteinen lähi-idän ohje hummus.
purkki säilöttyjä kik-herneitä
2 rkl tehinaa
sitruunan mehu
kourallinen pilkottua persiljaa
mustapippuria
suolaa
kasvislientä
valkosipulin kynsi pilkottuna
soseuta
kaikki tehosekoittimella hienoksi, löysäksi tahnaksi. jätä osa
persiljasta päälle koristeeksi. Käytä salaatinkastikkeena, leivän
päällä, pihvin kanssa, pitan täytteenä falafelin ja salaatin kanssa...
Moni käyttöinen, hyvä ja terveellinen.
keskiviikko, 7. syyskuu 2005
Kommentit