Tänään sain katkaistuksi vihdoinkin Potter-lukemisen. Olen kirjanarkki, tiedän... Enkä yhtään häpeä tai pahoittele sitä :-)))) Luettuani kaikki kirjat 1 - 3 kertaa (ja katsottua yksi elokuva) luulisi riittävän yksi vaihtoehtoismaailma. Ehei. Tänään uppouduin sitten pariksi tunniksi Vuotiksen ääreen. Jästeille tiedoksi, että  kyseessä on Potteristien virtuaalinen kohtauspaikka.

Terveyden osalta tänään on ollut ihana päivä. Ensimmäinen päivä ilman päiväunia ja aamulla jaksoin mennä metsästämään pojalle taas sisätossuja. Tänään kävin City-Anttilassa, Kampin Anttilassa, KappAhlissa, Stokalla, kahdessa urheiluvaateliikkeessä ja kahdessa kenkäkaupassa. Eikä minulla ole vieläkään niitä tossuja... Sain pari vinkkiä, joista en ole vielä jaksanut lähteä etsimään. Huhupuheiden mukaan niitä voisi saada Kannelmäen prismasta tai Itäkeskuksen K-supermarketista. Reissu siis oikeastaan kannatti. Lisäksi näin Joensuusta tutun yllättäen asematunnelin Kirjatorilla ja lankesin itsekin ostamaan pari Sapoa. Siellä on niin halpoja kirjoja aina välillä... Ja juuri Sapon Perry Mason-kirjalla sitten sain katkaistua Potter-kierteen. Alan lukemisessa jälleen häiritsevästi kangistua kaavoihin, eli luen vain Pottereita, romantiikkaa ja dekkareita kausittain.Suositelkaa minulle oikeasti hyviä kirjoja jotka ovat jotain muuta!!!! :-)))

Sain muuten selville ne Weaslyn poikien iät. Bill on syntynyt 1970 ja Charlie 1972 eli hän on 4 vuotta vanhempi kuin Percy. Vastaus kysymykseen tietysti löytyi netistä.

Tämän päivän menuun kuuluu itsetehtyä kiinalaista ruokaa. Kaivelin pakastimesta viime viikolla ostamani kosher-broileripalaset ja sain siitä idean tehdä jotain muuta kuin "uunissa paistettu ja currylla maustettu"-broileri. Kaapista löytyi basmatiriisiä, kasviksia ja sovelsin hiukan kiinalaisen keittokirjan ohjetta.

Broileria, maapähkinöitä ja kasviksia

jotain 400g luutonta broilerinlihaa
inkivääriraastetta
tilkka viiniä (alkuperäisessä reseptissä sherry, itse käytin punaviiniä)
vaaleaa soijakastiketta
chilipippuri (tuore tai kuivattua - maun mukaan)
1,5 dl kuorittuja paahtamattomia maapähkinöitä
1,5 dl öljyä
1 iso sipuli
2 paprikaa (punainen ja vihreä)
2,5 dl kesäkurpitsaa ja porkkanaa
1,5 dl kanalientä
suolaa
maizenaa

Tee broilerille marinadi viinistä, soijakastikkeesta ja inkivääristä.
freesaa maapähkinät öljyssä ja siirrä lautaselle. Paloittele kasvikset kiinalaiseen tyyliin puikoille sopiviksi. Paista kasvikset öljyssä ja siirrä kulhoon odottamaan vähäksi aikaa.
Paista kanapalat öljyssä ja siirrä syrjään hetkiseksi.
Kaada pannulle kanaliemi. Lisää liemeen maizena sekoitettuna kylmään veteen. Sekoittele kunnes kastike sakenee saavutettuaan kiehumispisteen.  Yhdistä kaikki ainekset ja kuumenna ruoka nopeasti.Tarjoile basmati tms riisin kera.

Vinkki. suolapähkinät korvaavat mainiosti pähkinöiden kuorimisen ja paahtamisen.