Olin taas töissä antikvariaatissa ja kuten aina romanttisten kirjojen ääressä kevät/kesällä minuun iskee suunnaton romantiikan ahminen. Silmitön hinku käyttää kaikki valveillaoloaika höpönlöpön lukemiseen. Ei järjen hiventäkään koko touhussa, mutta minä vain ahmin sitä samankaltaista Harlequinia silmät pyöreinä ja aivot jumissa. En tiedä vaikuttaako stressitaso tämän oireyhtymän laukeamiseen, mutta varmasti henkilökohtaisen romantiikan taso vaikuttaa. Puuttetta ei kyllä voi peitellä ;-)

Toinen mikä myös välillä pukkaa päälle on silmitön suklaan himo. Nämä kaksi eivät ole toisiaan poissulkevia (harmillista kyllä...) vaan jopa toisiaan tehostavia himoja. Niin... mitäs sen suklaan sanottiinkaan korvaavan... Aivan! No silloin kannattaa käyttää Lyyti-tädin keinoa. Ai ette tiedäkään sitä vielä. Kun isäni oli vajaan kymmenen, joskus vuoden 1962 paikkeilla, niin hän kärttämällä kärtti koko ajan jäätelöön rahaa. Lopulta Lyyti-täti (isän kasvattiäiti) sai tarpeekseen, lykkäsi pojalle rahan kouraan ja käski tuoda pari litraa jäätelöä. Isä juoksi iloissaan kauppaan ja toi jäätelön kuvitellen mielessään lastenkekkereitä.  Lopun varmaan arvaattekin? Isä istui talon portaalla, itki ja söi jäätelöä Lyyti-tätin vahtiessa ettei kallisarvoista jäätelöä jäisi jäljelle yhtään. Arvatkaa ruinasiko poika enää koskaan jäätelöä? Samaa sukumetodia käytän myös suklaan himoon. Kun vetäisee suklaakakun pöydälle ja antaa itselleen luvan syödä niin menee vain pala tai kaksi. Jos kieltää sen taas itseltään menee kakku tai kaksi. Siksipä tämä on hyvä juttu painonhallinnan kannalta. Aika hatara perustelu vai mitä? Se selittääkin miksi painan näin paljon ja te ette :-))) Siis tässä suklaakakku, jota Poikakin rakastaa.

S
uklaakakku

150 g voita

1 levy tummaa suklaata

5 kananmunaa

2 dl tomusokeria

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria (EI vaniliini!!!) 

Täyte:

1 1/2 purkkia lasten aprikoosisosetta

Kuorrutus:

100 g tummaa suklaata

2 rkl voisulaa

2 rkl kahvia tai likööriä 

Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä.  Sillä aikaa voitele ja jauhota kakkuvuoka.

Erota keltuaiset valkuaisista (älä jännitä ja käytä kolmea kuppia - yhtä valkuaisille, toinen keltuaisille ja kolmas jonka päällä erottelet. näin ei tule vahinkoja). Vatkaa keltuaiset ja lisää lopussa tomusokeri. Sekoita vaahtoon suklaaseos sekä jauhoseos. Lisää viimeisenä kuohkeasti käännellen valkuaisseos.

Paista kakkua 175 asteisessa uunissa jotain tunti kaikista alimmalla tasolla. Halkaise jäähtynyt kakku ja levitä väliin vauvasose (voit lisätä siihen sokeria, jos se on mielestäsi parempaa niin...) 

Kaikki kuorrutukseen tarvittavat aineet kattilaan ja miedolla lämmöllä (koko ajan sekoittaen!) niistä syntyy tasainen kuorrutus. Levitä seos kakun päälle ja reunoille veitsellä tai lastalla. Tämä kakku ei koristuksia tarvitse. Tarjoile vaikka heti tai kylmänä -- maistuu varmasti kaikella tavalla!