Olin
taas töissä antikvariaatissa ja kuten aina romanttisten kirjojen
ääressä kevät/kesällä minuun iskee suunnaton romantiikan ahminen.
Silmitön hinku käyttää kaikki valveillaoloaika höpönlöpön lukemiseen.
Ei järjen hiventäkään koko touhussa, mutta minä vain ahmin sitä
samankaltaista Harlequinia silmät pyöreinä ja aivot jumissa. En tiedä
vaikuttaako stressitaso tämän oireyhtymän laukeamiseen, mutta varmasti
henkilökohtaisen romantiikan taso vaikuttaa. Puuttetta ei kyllä voi
peitellä ;-)
Toinen
mikä myös välillä pukkaa päälle on silmitön suklaan himo. Nämä kaksi
eivät ole toisiaan poissulkevia (harmillista kyllä...) vaan jopa
toisiaan tehostavia himoja. Niin... mitäs sen suklaan sanottiinkaan
korvaavan... Aivan! No silloin kannattaa käyttää Lyyti-tädin keinoa. Ai
ette tiedäkään sitä vielä. Kun isäni oli vajaan kymmenen, joskus vuoden
1962 paikkeilla, niin hän kärttämällä kärtti koko ajan jäätelöön rahaa.
Lopulta Lyyti-täti (isän kasvattiäiti) sai tarpeekseen, lykkäsi pojalle
rahan kouraan ja käski tuoda pari litraa jäätelöä. Isä juoksi iloissaan
kauppaan ja toi jäätelön kuvitellen mielessään lastenkekkereitä.
Lopun varmaan arvaattekin? Isä istui talon portaalla, itki ja söi
jäätelöä Lyyti-tätin vahtiessa ettei kallisarvoista jäätelöä jäisi
jäljelle yhtään. Arvatkaa ruinasiko poika enää koskaan jäätelöä? Samaa
sukumetodia käytän myös suklaan himoon. Kun vetäisee suklaakakun
pöydälle ja antaa itselleen luvan syödä niin menee vain pala tai kaksi.
Jos kieltää sen taas itseltään menee kakku tai kaksi. Siksipä tämä on
hyvä juttu painonhallinnan kannalta. Aika hatara perustelu vai mitä? Se
selittääkin miksi painan näin paljon ja te ette :-))) Siis tässä
suklaakakku, jota Poikakin rakastaa.
Suklaakakku
150 g voita
1 levy tummaa suklaata
5 kananmunaa
2 dl tomusokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria (EI vaniliini!!!)
Täyte:
1 1/2 purkkia lasten aprikoosisosetta
Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
2 rkl voisulaa
2 rkl kahvia tai likööriä
Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä. Sillä aikaa voitele ja jauhota kakkuvuoka.
Erota keltuaiset valkuaisista (älä jännitä ja käytä kolmea kuppia - yhtä valkuaisille, toinen keltuaisille ja kolmas jonka päällä erottelet. näin ei tule vahinkoja). Vatkaa keltuaiset ja lisää lopussa tomusokeri. Sekoita vaahtoon suklaaseos sekä jauhoseos. Lisää viimeisenä kuohkeasti käännellen valkuaisseos.
Paista kakkua 175 asteisessa uunissa jotain tunti kaikista alimmalla tasolla. Halkaise jäähtynyt kakku ja levitä väliin vauvasose (voit lisätä siihen sokeria, jos se on mielestäsi parempaa niin...)
Kaikki kuorrutukseen tarvittavat aineet kattilaan ja miedolla lämmöllä (koko ajan sekoittaen!) niistä syntyy tasainen kuorrutus. Levitä seos kakun päälle ja reunoille veitsellä tai lastalla. Tämä kakku ei koristuksia tarvitse. Tarjoile vaikka heti tai kylmänä -- maistuu varmasti kaikella tavalla!
Kommentit