Ystäväni karkasi vihille kertomatta kenellekään - kaksi todistajaksi valittua olivat ainoat pariskunnan lisäksi, jotka tiesivät suunnitelmista. Päätin sitten tehdä ystäväni olon hiukan tukalaksi ja järjestin hänet tulemaan meille "ihmissuhdeasioita puimaan ja antamaan henkistä tukea". Hän tuli hydrobicistä saunoneena ja uupuneena luokseni. Kiusasin häntä armottomasti kaikenlaisilla mielikuvilla ja lauseen puolikkailla. Todellisuus oli ankea - menimme vain yhteisen ystävämme luokse juomaan lasillisen punaviiniä Espooseen. Olin ajatellut paria ravintolaa, kuten Hotelli Tornin Ateljeebaaria, Bakersia ja jotain kälyistä paikalliskuppilaa, mutta aikataulu oli liian tiukka ja tänään oli työpäivä. Joten olimme tylsiä, mutta viehättävää oli nähdä ystävän uusi asunto, juoda lasillinen punaviiniä ja kuulla häätarina yhdessä ystävien kanssa.

Tulevan avopuolisoni kanssa me teimme ruokaa ennen minun lähtemistä Espooseen. Paistoimme punajuuripihvit, kasvis-papupaistoksen ja söimme sitä täysjyväriisin kanssa. Punajuuripihvit olivat todella herkullisia ja helppoja.

Punajuuripihvit

Kotimaisia raakoja, isoja punajuuria 5 kpl
voita, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria

kuori punajuuret ja leikkaa noin 1,5 cm paksuisiksi siivuiksi. paista viipaleet voissa ja öljyssä keskilämmöllä  (asteikolla 1-6 kannattaa käyttää 4) ja mausta paistamisen aikana suolalla ja pippurilla. Paistamiseen menee noin 10 minuuttia puoleltaan. Tulos on mahtava - perunasose sopii ihanasti makuun.