Tänään minua kohtasi järkyttävä näky, kun hain pojan hoidosta. Huuli halki kahdesta kohti, verta ympäri kasvoja ja oikea poski ja huulet aivan turvoksissa. Syynä runneltuun ulkonäköön oli, että hän oli vahingossa heittänyt lunta niin, että se oli lentänyt toisen pojan päälle. Tämä oli puolestaan pienen ajomatkan jälkeen vetäissyt poikaani kasvoihin liukurilla.
Enemmän kuin järkyttävä tapaus. Shokki.
Halin, pussailin ja silittelin poikaani kun en oikein muutakaan osannut tehdä. En osannut ajatella tai kysellä oikeita asioita. Poika oli uskomattoman reipas ja rauhallinen. Lähdimme samantien isän kyydillä Lasten ja Nuorten klinikalle, jossa vietimme odottaen viidestä puoli kahdeksaan. (Kaikkiaan varsinainen hoitoaika oli viisi minuuttia sairaanhoitajalla ja sen jälkeen kolme minuuttia lääkärillä. Odottamista oli loput 2 tuntia 22 minuuttia :-I ) Saimme paperit vakuutusyhtiötä varten ja suupieli liimattiin. Kotiin tultuamme Urhea Poikani oli niin nälkäinen, että lääkärin sanomisista huolimatta hän söi aivan tavallisesti munakoisovuokaa.

2 isoa munakoisoa viipaleina
4 kesäkurpitsaa
800 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
2 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria
2 rkl silputtua basilikaa
parisataa grammaa mozzarellajuustoa (tai jtn muuta juustoa) raasteena
suolaa, pippuria

laita munakoisoviipaleet siivilään ja ripottele päälle suolaa. anna seistä 30 min ja huuhtele sitten kylmässä vedessä ja valuta. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi. Laita sillä välin tomaatit, tomaattipyre, valkosipuli, oliiviöljy, sokeri ja silputtu basilika kattilaan ja hauduta 20 minuuttia tai kunnes seoksesta on puolet kiehunut kokoon. mausta suolalla ja pippurilla.
paista munakoisoviipaleita paistinpannulla oliiviöljyssä, kunnes ne alkavat ruskistua. paista myös kesäkurpitsanviipaleet kevyesti ruskeiksi.
levitä voideltuun uunivuokaan munakoisoa, kesäkurpitsaa, tomaattikastiketta ja juustoraastetta lasagnen tapaan kerroksittain. Ripottele juustoa päällimmäiseksi ja paista uunissa 175 asteessa 45  minsaa tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä.