Aion palata takaisin tähän blogiini. Melkein vuosi kului hiljaiseloa, mutta nyt olen taas löytänyt blogini. Itseasiassa siinä pääsin faktisesti löytämään blogini Googlen kautta, ihan sattumalta. Lueskelin vanhoja juttujani ja jäin miettimään blogin aikaista elämää, reseptejä ja teitä ystäviäni. Niinpä sain inspiraation palata takaisin rikospaikalle ja toimimaan jälleen bloggaajana.

Siinä oli se ilmoitusasiani. Nyt leipään. Kuten ennenkin olen maininnut olen hiilihydraattihiiri ja rakastan leipää. Rabbi kerran sanoi, että ihminen ei saa kylläisyyden tunnetta, jollei ole syönyt leipää. Hän selitti, että leipä on ihmisen tärkein ruoka ja siksi sanomme aina hamotsi-rukouksen ennen leivänsyöntiä. Kaunis ajatusmalli... mutta tässä teille Leipäresepti

25 g hiivaa
5 dl  vettä  
3 tl hienoa merisuolaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl vehnänleseitä
0,5 dl vehnänalkioita
4 rkl öljyä
1 rkl siirappia, hunajaa tai intiaanisokeria

Murenna hiiva veteen, lisää siirappi ja öljy.
Sekoita 6 dl jauhoja suola, hiutaleet, alkiot ja leseet.

Kaada hiivainen neste jauhoihin ja ala vaivata taikinaksi. Vaivaa kunnolla, pitkään ja hartaasti. Lisää jauhoja, jotta saavutat taikinaan oikean koostumuksen (kauheaa kirjoittaa näin ja tietää, ettei kukaan koskaan pelkästään noilla sanoilla löydä Sitä Oikeaa Koostumusta...). Peitä valmis taikina liinalla ja anna nousta kaksinkertaiseksi. Sen jälkeen painele ja kääntele taikina takaisin alkuperäiseen kokoonsa. Nostata taikina vielä kerran kaksinkertaiseksi ja sen jälkeen muotoile haluamaasi muotoon. Nostata vähintään 15 minuuttia, jonka jälkeen paista n.45 minuuttia 225 asteessa uunin alaosassa. Kypsä leipä kuulostaa ontolta, kun sen pohjaan koputetaan.
1383917.jpg