Ei Sinua voi unohtaa
olet mielessä kuin hyvä kirja
jonka haluaa lukea uudelleen ja uudelleen,
sitä ei ole ostanut
sen on saanut ilmaiseksi.
Lainakirja kuitenkin.
-Tyyne Saastamoinen-

Tarvitseeko enempää sanoa?

Siideririsottoa kantarellikastikkeella
Ainekset
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 300 g risottoriisiä
  • 5 dl lihalientä (kuutiosta)
  • 4 dl kuivaa omenasiideriä
  • 100 g valkohomejuustoa

Kantarellikastike:
  • 1 sipuli
  • 200 g purjoa
  • 3 dl kantarelleja
  • 1 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kermaa
  • 3 dl vettä
  • 1 tl riista-kantarellifondia
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl oreganoa
  • suolaa, mustapippuria
Valmistus
Kuullota hienonnettu sipuli voissa. Lisää joukkoon riisi ja sekoita koko ajan. Lisää kiehautettua lihalientä ja omenasiideriä useassa erässä, niin että edellinen neste on aina ehtinyt imeytyä riisiin. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Sekoita aina välillä varovasti.

Valmista kantarellikastike. Kypsennä hienonnettuja sipuleita ja sieniä voissa, kunnes neste on haihtunut. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita. Lisää kerman ja veden sekoitusta vähitellen. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Anna kiehua noin 10 minuuttia.

Mausta kastike fondilla, yrteillä, suolalla ja pippurilla.

Lisää risottoon kuutioitua valkohomejuustoa kypsennyksen loppuvaiheessa. Tarjoa risotto kantarellikastikkeen kanssa.

Lähde: Minna Nevalainen/Sanna Peurakoski: Ruoka-aika (WSOY 2000)