Pari päivää olen taas yrittänyt selviytyä ruoanlaitosta "nopeinta-helpointa-ja-halvinta"- reittiä käyttäen. Eli "terveellisesti" valkoisia papuja, salaattia ja perunoita tai purkkihernekeittoa  tai munakas ja jotain vihreää salaattia. Ei niistä oikein tänne reseptejä kirjoitella.. :-( 

Viime päivinä suurimpana urakkana on ollut saada 28 naisesta edes kymmenen samana päivänä samaan aikaan johonkin paikkaan. Melkein olen onnistunut tässä tavoitteessani, mutta vielä paikka on auki. Kuten rahatilannekin. Mihin syksyisenä iltana tällaisen porukan ahtaa mahdollisimman halvalla Joensuun keskustassa? Ah, siinäpä ongelma. Lisäksi samalle päivälle on järjestettävä 2 ruokailua ja taso on "juhlavan romanttinen", eikä käytössä kylmäsäilytystilaa, lämmitykseen tai paistamiseen mitään... Haaste siis sekin tehtävä. No, ilman haasteita ei elämässäkään pääse minnekään.

Tänään huomasin Helsingin kaupungin hakevan ammattikouluihin täyttöpaikoille oppilaita. kieltämättä alkoi tulla hinku johonkin "tavalliseen" opiskeluun, josta varmasti valmistuu parissa vuodessa ja jonka käytyä on oikeasti kelvollinen työmarkkinoille. Tämä on aina kerran vuodessa tuleva vaihe, jota olen vuodesta 1996 asti potenut. Vieläkään valmistumatta. Parhaillani yritän tolkuttaa itselleni, että turha alkaa sählätä jotain muuta kun opintoviikkoja on kohta riittävästi, gradu on jo aluillaan ja niin edelleen. Turhaa. Kuolaan tällä hetkellä jopa elektroniikka-alan perusopintojen perään (lue: täysin sopimattomille aloille), mutta tilanne ei ole vielä paha. Laboratorio-opintojen alkaessa kiinnostaa täytyy asialle oikeasti tehdä jotain. Se ala on Totaalisesti väärä minulle - en ole riittävän säntillinen, järjestelmällinen tai muutakaan alalle vaadittavaa. No, heprean opinnot alkavat kuukauden kuluttua, joten ei tämä vaihe enää pitkään kestä. Ensi vuonna voi taas kauhistella omaa ikäänsä ja valmistumisen puutetta. Onneksi tänä vuonna ei väittele tohtoriksi kuin kaksi saman ikäistä kaveria...

Tänään sain aikaiseksi tehtyä lakto-vegeruokavalioon soveltuvaa tuorejuustoa.

2 - 3 prk viiliä (mielellään rasvaa -aivan rasvaton ei ole täydellinen, mutta menettelee)
suolaa (pippuria, valkosipulia tms maun mukaan)
kattila, kauha, juustomuotti/ kahvinsuodatinpaperia&suodatin
Aikaa vähintään vuorokausi

kaada viilit kattilaan. kuumenna hitaasti jatkuvasti sekoittaen. Kun viilistä on kaikki sitko kadonnut (eli siitä on tullut "juoksevaa", nestemäistä) ja se on mukavan lämmintä (huom! älä keitä tai kiehauta!) kaada harsolla vuorattuun juustomuottiin tai suodattimilla vuorattuun siivilään tai suodattimeen. aseta astia alle heraa varten ja laita jääkaappiin valumaan noin vuorokaudeksi - tarkkaile milloin juusto on riittävän kiinteää - se helposti valuu liian kuivaksi. kaavi juusto astiaan, sekoita sekaan suola ja mausteet - anna vetäytyä jääkaapissa vaikka tunti ennen tarjoilua.
Tarjoile itsetehtyä tuorejuustoa vaikka porkkanasämpylöiden kanssa. :-)