Pari päivää olen taas yrittänyt selviytyä ruoanlaitosta
"nopeinta-helpointa-ja-halvinta"- reittiä käyttäen. Eli
"terveellisesti" valkoisia papuja, salaattia ja perunoita tai
purkkihernekeittoa tai munakas ja jotain vihreää salaattia. Ei
niistä oikein tänne reseptejä kirjoitella.. :-(
Viime
päivinä suurimpana urakkana on ollut saada 28 naisesta edes kymmenen
samana päivänä samaan aikaan johonkin paikkaan. Melkein olen onnistunut
tässä tavoitteessani, mutta vielä paikka on auki. Kuten rahatilannekin.
Mihin syksyisenä iltana tällaisen porukan ahtaa mahdollisimman halvalla
Joensuun keskustassa? Ah, siinäpä ongelma. Lisäksi samalle päivälle on
järjestettävä 2 ruokailua ja taso on "juhlavan romanttinen", eikä
käytössä kylmäsäilytystilaa, lämmitykseen tai paistamiseen mitään...
Haaste siis sekin tehtävä. No, ilman haasteita ei elämässäkään pääse
minnekään.
Tänään huomasin Helsingin kaupungin hakevan
ammattikouluihin täyttöpaikoille oppilaita. kieltämättä alkoi tulla
hinku johonkin "tavalliseen" opiskeluun, josta varmasti valmistuu
parissa vuodessa ja jonka käytyä on oikeasti kelvollinen
työmarkkinoille. Tämä on aina kerran vuodessa tuleva vaihe, jota olen
vuodesta 1996 asti potenut. Vieläkään valmistumatta. Parhaillani yritän
tolkuttaa itselleni, että turha alkaa sählätä jotain muuta kun
opintoviikkoja on kohta riittävästi, gradu on jo aluillaan ja niin
edelleen. Turhaa. Kuolaan tällä hetkellä jopa elektroniikka-alan
perusopintojen perään (lue: täysin sopimattomille aloille), mutta
tilanne ei ole vielä paha. Laboratorio-opintojen alkaessa kiinnostaa
täytyy asialle oikeasti tehdä jotain. Se ala on Totaalisesti väärä
minulle - en ole riittävän säntillinen, järjestelmällinen tai muutakaan
alalle vaadittavaa. No, heprean opinnot alkavat kuukauden kuluttua,
joten ei tämä vaihe enää pitkään kestä. Ensi vuonna voi taas
kauhistella omaa ikäänsä ja valmistumisen puutetta. Onneksi tänä vuonna
ei väittele tohtoriksi kuin kaksi saman ikäistä kaveria...
Tänään sain aikaiseksi tehtyä lakto-vegeruokavalioon soveltuvaa tuorejuustoa.
2 - 3 prk viiliä (mielellään rasvaa -aivan rasvaton ei ole täydellinen, mutta menettelee)
suolaa (pippuria, valkosipulia tms maun mukaan)
kattila, kauha, juustomuotti/ kahvinsuodatinpaperia&suodatin
Aikaa vähintään vuorokausi
kaada
viilit kattilaan. kuumenna hitaasti jatkuvasti sekoittaen. Kun viilistä
on kaikki sitko kadonnut (eli siitä on tullut "juoksevaa", nestemäistä)
ja se on mukavan lämmintä (huom! älä keitä tai kiehauta!) kaada
harsolla vuorattuun juustomuottiin tai suodattimilla vuorattuun
siivilään tai suodattimeen. aseta astia alle heraa varten ja laita
jääkaappiin valumaan noin vuorokaudeksi - tarkkaile milloin juusto on
riittävän kiinteää - se helposti valuu liian kuivaksi. kaavi juusto
astiaan, sekoita sekaan suola ja mausteet - anna vetäytyä jääkaapissa
vaikka tunti ennen tarjoilua.
Tarjoile itsetehtyä tuorejuustoa vaikka porkkanasämpylöiden kanssa. :-)
keskiviikko, 10. elokuu 2005
Kommentit