Viime aikoina olen ollut sairaslomalla. Ensin olin viikon kädessä olleen niveltulehduksen vuoksi ja sen jälkeen viikon keuhkoputkentulehduksen vuoksi. Olen - uskomatonta kyllä - käyttänyt aikaa gradun kirjoitteluun. Järkyttävää...

Mies on ulkomaan retkellä ja olen kärsinyt Turvallisen Kainalon (tm) puutteesta. Toissayönä olin unissani pyörittänyt ison paripeittomme rullaksi ja herätessäni halasin sitä tiukasti. Jopa jalkani olivat peittorullan ympärillä. Viime yönä taas lankesin vanhoihin tapoihin - nukahdin television ääreen ja heräsin kolmen aikaan yöllä tv-shopin mainosten välkkyessä televisioruudusta.

Tänään tein pojalle itse kehittelemääni "teryaki"-lohta seesaminsiementen ja pinaatin kera.

250 g lohta

marinadi:
1,5  dl lämmintä vettä
soijakastiketta
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1,5 tl säilöttyä inkivääriä
2 rkl riisiviinaetikkaa
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna

sekoita marinadi ainekset yhteen, katso tarkasti että kaikki sokeri ja suola  sulavat nesteeseen hyvin.
laita lohi marinadiin ja anna sen tekeytyä jääkaapissa parikymmentä minuuttia.
Paista lohi paistinpannulla ihanan rapeaksi ja laita hetkeksi kuumaan uuniin odottamaan kastiketta. Kaada marinadi kuumalle paistinpannulle, jossa on vielä lohen paistonesteet jäljellä. Paista marinadista kastike kasaan. Tarjoa pinaattilisäkkeen ja jasminiriisin kanssa.

Pinaattilisäke:

200g tuoretta pinaattia
2 isoa sipulia
2 kynttä valkosipulia
öljyä, voita
suolaa
mustapippuria
tippa soijakastiketta

kuullota sipulisilppu kattilanpohjalla runsaassa öljyssä, lisää valkosipulit. Huuhtele pinaatinlehdet ja lisää kattilaan.Sekoittele ja hauduta muutamia minuutteja kannen alla. Lisää reilulla kädellä suolaa ja pippuria, tippa makeaa soijakastiketta ja seesaminsiemeniä sekaan. sekoittele ja hauduta vielä kunnes pinaatit kypsiä..