oikeesti väsyttää niin paljon, ettei jaksa vuodattaa mitään. asiaan
vaikuttaa, että olen vuodattanut äidille sähköpostissa ainakin 5
A4-arkin verran tekstiä yhteiskunnan, yliopiston ja minun keskinäisistä
näkemyseroista tyyliin "opettajaksi tai kääntäjiksi kouluttautuvat
eivät tarvitse tieteen tekemisen koulutusta". mainittakoon, että
opiskelen itse kasvatustiedettä ja aihe liittyy laajemmin yliopiston
tämän päivän rooliin puolitieteellisten opintojen kehtoina. olen
jyrkkä tässä asiassa - mielestäni yliopistoja rasittaa liikaa se, että
niiden voimavarat menevät pitkälti kouluttamiseen ja nimenomaan
praktisten alojen ammattilaisten kouluttamiseen. tässä kärsivät myös
opiskelijat, kun he eivät saa riittävää koulutusta ammattinsa
käytännölliseen puoleen. opettajana työskenteleville ei ole mitään
hyötyä gradusta "opettajaksi opiskelevien musiikkiharrastus
opiskelumotivaation lähteenä" tms. eikä tämä millään tavoin vie
tiedettä eteenpäin. vain pienen pieni osa graduista, etenkin
kasvatustieteen graduista, luo tai tuo esille uutta tietoa, eikä vain
informaatiota. äh. huomiseksi copy-paste-tekniikka saa tuoda sen
vuodatukseni teille. mutta vasta yhden työhaastattelun jälkeen.
tässä on synttärien tarjoiluksi tekemäni piirakan ohje.
vaniljainen hedelmäpiirakka
täytekiisseli:
3 tl vaniljasokeria (ei vaniliini)
3 rkl sokeria (tai maun mukaan enemmän)
kananmuna
3 rkl perunajauhoja
3 dl maitoa
ripaus merisuolaa (hienoa)
voita nokareen verran
- sekoita kaikki ainekset kattilassa yhteen ja keitä niistä kiisseli
koko ajan sekoittaen. nosta kiisseli jäähtymään . huomioi, että
kiisselin pitää olla "jämäkkää". Jollei näin ole, sekoita pieneen
määrään maitoa paljon perunajauhoa ja kovasti sekoittaen lisää
kiisselin joukkoon.
pohja:
2,5 dl jauhoja
1 desi maitoa
2 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
0,5 dl öljyä
-sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri. kaada öljy sekaan ja
hiero sitä kaikkialle jauhoihin. lisää vesi ja sekoita kevyesti
tasaiseksi. älä vaivaa.
- taputtele taikina jauhotettuun
uunivuokaan (halkaisija vaikka alle 25 cm). levitä päälle
jäähtynyt kiisseli ja paistele piirakkaa noin 25 - 30 minuuttia 200
asteessa.
jäähdytä piirakka kaikessa rauhassa ja aseta päälle
hedelmiä maun & ulkoasun mukaan ja vaikka koristukseksi
tomusokeria.
maanantai, 13. maaliskuu 2006
Kommentit