Tänään olen vain lojunut ja surffannut, surffannut ja surffannut.
Uh. Viime aikoina olen ollut aktiivinen uimisessa ja liikunnassa, mutta tänään... Olen pari kertaa vilkaissut ulos ja todennut auringonpaisteen olevan kirkasta.
Oikeastaan olen tehnyt muutakin. Syönyt ja leiponut Hamantascheja, perinteisiä purim-keksejä. Viime vuonna tein kahdenlaisia (aprikoosi ja unikonsiementäytteellä), mutta tänä vuonna tein vain unikonsiementäytteellä. Ne ovat jotenkin aitoja ja oikeita, kuten Jaffa - limsa. ;-D Niiden keksitaikina on loistava - helppo tehdä ja lähes tulkoon idioottivarma. Olen monesti tehnyt siitä kerroskeksejä hillotäytteellä ja suklaa- tai tomusokerikuorrutuksella. Variaatioita on satoja - tässä yksi.

keksitaikina

4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl tomusokeria
0,75 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1,6 dl voita
1 rkl appelsiinimehua

Sekoita vehnäjauhoihin tomusokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola.
Nypi jauhojen sekaan voi. Tasaisesti rasvaiseen jauhoseokseen lisätään kevyesti vatkattu kananmuna ja appelsiinimehu, jonka jälkeen seos pyöritellään tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä vuorokausi jääkaapissa kelmun sisässä.

täyte
2 pss unikonsiemeniä (eli vajaa desi)
0,5 dl maitoa
2 rkl hunajaa
2 rkl sokeria
2 rkl hienonnettuja rusinoita
2 rkl hienonnettua mantelia tai pähkinää
0,5 - 1 tl raastettua appelsiininkuorta

sekoita ainekset keskenään ja kuumenna sekoittaen paistinpannussa, kunnes seoksen neste on lähes täysin haihtunut ja unikonsiemenseos on karamellisoitunut. Jäähdytä.

Hamantaschenien valmistus

Kaaviloi taikina ohueksi levyksi ja ota siitä n. 3cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä. Laita ympyrän keskelle vajaa teelusikallinen täytettä ja nipistä kolmioksi.Paista uunissa 170 asteessa n. 10 minuuttia tai kunnes keksien reunat alkavat hiukan ruskettua.

1393792.jpg