Sudoku on nyt muotia. Vau. Upeaa.
Olen tosi muotitietoinen ja aloin tällä viikolla katsella, että mitäs  tämä sudoku onkaan.  Yllätykseni oli melkoinen, kun tajusin katselevani tuttua peliä. Näin tämän pelin ensimmäisen kerran Pohjois-Karjalassa vuonna 1991!!! Tuolloin paras ystävättäreni vietti tämän pelin ääressä kaikki oppitunnit. Kaikkien vihkojen reunat olivat täynnä pienenpieniä ristikoita, jotka täyttyivät nopeasti numeroilla. Itse aloin pelata myös muutamia kertoja opittuani pelin, mutta en innostunut siitä yhtä paljon kuin ystäväni.
Jotenkin tosi absurdia törmätä tähän peliin näin ja nyt. En vain yhtään muista millä nimellä hän sitä pelasi, mutta sudoku se ei silloin ollut... ihan kuin se olisi ollut vain numeropeli. Täytyy kysyä seuraavassa luokkakokouksessa.
 Minä jäin miettimään maailman ihmeellisyyttä ja kummastelemaan, että  milloin sudoku rantautui Suomeen? Mistä tämä muoti alkoi? Kaiken tiedon löytää googlettamalla tänä päivänä ja löysin vastauksen osoitteesta http://en.wikipedia.org/wiki/Sudoku ja kummastukseni vain lisääntyi. Jos suuri yleisö löysi pelin vasta 2000 luvulla, niin miten ihmeessä yläaste-ikäinen tyttö pelaili sitä 1991 jossain syrjäkylällä susirajan tuntumassa? Wau. Nyt minulla on vihdoinkin jotain keskusteltavaa tulevaan luokkakokoukseen. ;-D
Ja koska mie olen näin muodikkaissa teemoissa, niin reseptinä tänään salsa verde. Muodikas ja niin epäsuomalainen kastike. Tämä ei muuten ole sitten säilyvää tavaraa, vaan käytettävä oikeastaan saman tien.

2 valkosipulinkynttä
pieni kourallinen kapriksia
pieni kourallinen coctailkurkkuja
6 anjovisfiletta
2 isoa kourallista persiljaa
1 nippu tuoretta basilikaa
1 kourallinen tuoretta minttua

1 rkl dijonin sinappia
0,5 dl punaviinietikkaa
noin 1 1/4 dl extra virgin oliiviöljyä
merisuolaa ja mustapippuria

hienonna morttelissa kaikki ensimmäisen ryhmän ainekset. kaada kulhoon lisää sinappi ja viinietikka. lisää öljy hitaasti ja varovaisesti nauhana ja koko ajan sekoittaen kunnes kastike on sopivan vahvuista. mausta pippurilla ja suolalla.