Eilen sain vihdoin ja viimein vapaa päivän. Käytin sen hyödyllisesti eli jätin kodin siivouksen, tiskauksen ja muut mukavat hommat ja pakenin Turkuun. Koko päivän nautin ystävyyden eduista vuodattamalla nivelvaivat ja Israelin ongelmat ja nauttimalla aivan loistokkaan hyvää soijabolognesekastiketta. 

Sain myös viilituorejuustoa (ohje löytyy täältä blogista) ja kehoituksen jatkaa tätä puolisen vuotta seisoksissa ollutta blogiani. Niin, kaikki varmaan tietävät miten vilkasta elämä on ollut viimeisen puoli vuotta. Lisäksi olen kärsinyt tietyn tasoisesta "ruoanlaitto sucks" -asenteesta ja käyttänyt liikaa hyväkseni valmis/take away - ruokaa. Mutta nyt lupaan parantaa tapani ja saada uuden herätyksen ruoan ihanaan maailmaan. Ystäväni ainakin antoi hyvän aloituspotkun. Kerran pallo on minulla, niin kai minun pitää ainakin muutama temppu tehdä sillä ;-D

Tässä teille turkulaisen soijabolognesekastikkeen ohje (Sinä turkulainen ystäväni. Korjaa mahdolliset virheeni!!!) kuten sen muistan.

luraus öljyä
kolme pientä sipulia
lihan makuista kasvisliemijauhetta (maahantuoja Juutalainen srk, Helsinki)
ruskeaa soijarouhetta
soijakastiketta
vettä
sokeria
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa
1 purkki tomaattimurskaa

paistele pilkottua sipulia öljyssä kunnes ne ovat "puolilötköjä" ja lisää alle 0,5 dl soijarouhetta sellaisenaan. Heitä sekaan kasvisliemijauhetta maun mukaan. paistele kolmisen minuuttia, kunnes sipulit ovat "täysin lötköjä", ei ruskistuneita kuitenkaan. sekoita kupissa 1 desi vettä ja ruokalusikallinen soijakastiketta ja kaada pannulle, lisää 2 teelusikallista sokeria. anna kastikkeen kiehua viitisen minuuttia ja sekoittele välillä. lisää tomaattimurska ja sekoita kastiketta tasaiseksi. lisää hiukan vettä tarvittaessa, lisää suola, pippuri ja anna kypsyä kymmenen minuuttia välillä sekoitellen. lisää basilika ja kypsennä kastike kokoon. Tarjoile ystävyyden kera spagetin lisukkeena.