Eilen sain
vihdoin ja viimein vapaa päivän. Käytin sen hyödyllisesti eli jätin
kodin siivouksen, tiskauksen ja muut mukavat hommat ja pakenin Turkuun.
Koko päivän nautin ystävyyden eduista vuodattamalla nivelvaivat ja
Israelin ongelmat ja nauttimalla aivan loistokkaan hyvää
soijabolognesekastiketta.
Sain
myös viilituorejuustoa (ohje löytyy täältä blogista) ja kehoituksen
jatkaa tätä puolisen vuotta seisoksissa ollutta blogiani. Niin, kaikki
varmaan tietävät miten vilkasta elämä on ollut viimeisen puoli vuotta.
Lisäksi olen kärsinyt tietyn tasoisesta "ruoanlaitto sucks" -asenteesta
ja käyttänyt liikaa hyväkseni valmis/take away - ruokaa. Mutta nyt
lupaan parantaa tapani ja saada uuden herätyksen ruoan ihanaan
maailmaan. Ystäväni ainakin antoi hyvän aloituspotkun. Kerran pallo on
minulla, niin kai minun pitää ainakin muutama temppu tehdä sillä ;-D
Tässä teille turkulaisen soijabolognesekastikkeen ohje (Sinä turkulainen ystäväni. Korjaa mahdolliset virheeni!!!) kuten sen muistan.
luraus öljyä
kolme pientä sipulia
lihan makuista kasvisliemijauhetta (maahantuoja Juutalainen srk, Helsinki)
ruskeaa soijarouhetta
soijakastiketta
vettä
sokeria
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa
1 purkki tomaattimurskaa
paistele
pilkottua sipulia öljyssä kunnes ne ovat "puolilötköjä" ja lisää alle
0,5 dl soijarouhetta sellaisenaan. Heitä sekaan kasvisliemijauhetta
maun mukaan. paistele kolmisen minuuttia, kunnes sipulit ovat "täysin
lötköjä", ei ruskistuneita kuitenkaan. sekoita kupissa 1 desi vettä ja
ruokalusikallinen soijakastiketta ja kaada pannulle, lisää 2
teelusikallista sokeria. anna kastikkeen kiehua viitisen minuuttia ja
sekoittele välillä. lisää tomaattimurska ja sekoita kastiketta
tasaiseksi. lisää hiukan vettä tarvittaessa, lisää suola, pippuri ja
anna kypsyä kymmenen minuuttia välillä sekoitellen. lisää basilika ja
kypsennä kastike kokoon. Tarjoile ystävyyden kera spagetin lisukkeena.
torstai, 16. helmikuu 2006
Kommentit