Hip hei. Kesä palasi jälleen Hkiin. Ihanaa!
Vietimme eilen ystävien kanssa ihanan illan herkutellen ja bofferoiden.
Tarkoituksemme oli grillata, mutta en muistanut, että meidän grillihiilitilanteen olevan varsin puutteellinen. Niinpä sitten uunin grillivastuksilla grillailin ja tarjoilin ulkona grillin vieressä, jotta tunnelma edes pysyisi erilaisena. Aurinko paistoi kauniisti, haihtuvaiset siemenet leijailivat ilmassa ja ympärillä tuuli helli tuuheiden puiden oksia. Todella ihanaa. Pojat (3 kpl) käyttäytyivät todella hyvin, viihtyivät mainiosti ja kaikki ruoka upposi nopeasti masuihin.
Aterian päätteeksi olikin mukava vähän kokeilla bofferointimiekkailu taitoja auringon paisteessa.Varovaisen miekkailun päätteeksi olin antanut monta voittoa pojille ja saanut uusia bofferimiekkailun ystäviä.
Pari viikkoa sitten kokkailin ystävieni apuna pieniä pippaloita varten ruokaa ja kehitin seuraavan kebakko- reseptin:

Arabialaiset kebakot

1 kilo naudanjauhelihaa, mustapippuria, 1,5 tl chilijauhetta, riistafondia, suolaa maun mukaan, kananmuna, 2 kynttä valkosipulia, 1 desi korppujauhoja, desi vettä, runsaasti silputtua minttu ja silputtua korianteria


- Sekoita ainekset keskenään järjestyksessä korppujauho, vesi, mausteet, kananmuna, yrttisilppu ja viimeisenä liha. Muotoile kebakkoja (noin 6 - 8 cm pituisia pötkylöitä) pellille. Paista kypsäksi noin 200 asteessa.

Muuten huomatkaa, että liha vaatii aina kunnollisen suolauksen.