Elämä on myllerrystä. Kirjahyllyt ovat purettu, tavaroita viety kirppikselle ja asunto irtisanottu. Uusi työ alkaa joulukuussa. Pojan koulu vaihtuu vuodenvaihteessa ja mies aloittaa virallisesti uuden työn samaan aikaan.
Hektistä.


Killer-juustokakku mustikkakastikkeella 
250 g kaurakeksejä
100 g sulaa voita
1 muna
200 g maustamatonta Hovi-tuorejuustoa (täysrasvainen, ei 13% tms)
2 dl purkki rahkaa
8 rkl sokeria
200 g pakastemustikoita
2 rkl vettä
vehnänalkioita, voita
Pohja tehdään ensin. Murusta keksit sauvasekoittimella (oikeasti, mikä tahansa murustamismuoto käy - vasarasta nyrkkiin ja mortteliin). Sekoita voi joukkoon ja painele tahna voideltuun ja alkioituun piirakkavuokaan.
Sitten täytteen kimppuun. Sekoita muna, tuorejuusto, rahka sekä 5 rkl sokeria hyvin keskenään. Kaada täyte piirakkavuokaan ja pistä uuniin puoleksi tunniksi 175 asteeseen. Anna juustokakun jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.
Tortun kanssa tarjoillaan mustikkakastiketta, jonka teko on helppoa. Kippaa pakastemustikat kattilaan. Lisää joukkoon pari ruokalusikallista vettä ja kolme ruokalusikallista sokeria. Kiehauta. Täräytä sauvasekoittimella soossiksi. Pirskottele lämmin vaan ei kuuma kastike jäähtyneen juustokakun päälle. Se on siinä.

Alkuperäinen resepti: Keni Simola & Jan Aronen: Iskuruokaa (Helmi Kustannus 2003)