Kaipuu on pohjaton musta aukko.

Se imee kaiken huomion itseensä, toisen poissaoloon. Se ivaa ympäröivän maailman kauneutta. Kaipuussa ei näe aurinkoa, tunne mielihyvän värähdystä ihanasta tuoksusta.

Kaipuu säteilee iholla, kietoutuen jokaiseen ihokarvaan, huulien kuivaan pintaan... se painaa silmien takana väsymyksenä, turhautumisena ja sulkiessa silmät se antaa vain hänen kuvansa eteen.

Sinä siellä, tunnetko sen?

Vadelmamousse

Tarveaineet

600 g jauhoja
600 g leipurin sokeria
375 g sulatattua voita
18 munanvalkuaista

24 munankeltuaista
1,2 kg (rae)sokeria
4,5 dl vettä
1,8 kg soseutettuja vadelmia
24 dl kermaa
3 tl vaniljajauhoa
vadelmia koristeeksi

Ohje
1. Siivilöi jauhot sekoitusastiaan ja vispaa varovasti joukkoon sokeri ja munanvalkuaiset. Vispaa viimeiseksi joukkoon voisula. Tee taikinasta 32 pyöreää crêpen tapaista ohukaista, halkaisijaltaan noin 15 cm, leivinpaperilla vuoratuille pelleille. Paista 5-10 min. 250 asteessa – kunnes ohukaisten reunat alkavat ruskistua. Ota uunista ja muotoile tulppaanin muotoiseksi asettamalla kuuma lätty ylösalaisin käännetyn kupin päälle ja toinen isompi kuppi sen päälle. Huomaa, että ohukainen kovettuu minuutissa, joten toimi ripeästi
2. Keitä sokeri ja vesi kattilassa kunnes liuoksen lämpötila on 115 astetta karamellilämpömittarilla mitattuna. Vispaa keltuaiset ja kaada varovasti sokerisiirappi sekaan vispaten koko ajan. Jatka vispaamista kunnes seos jäähtyy, sekoita sitten joukkoon soseutetut vadelmat ja vanilja.
3. Vispaa kermaa, kunnes se on jäykkää vaahtoa ja sekoita sitten kermavaahto hellästi vadelmaseoksen joukkoon. Jäähdytä pakastimessa vajaan tunnin verran ennen tarjoilua.
4. Ota pakkasesta, vispaa seosta hiukkasen, lusikoi pursottimeen ja pursota tulppaanimaljoihin. Koristele vadelmilla.
5. Tarjoile jälkiruokaviinin kanssa.

lähde:
http://ruokaajajuomaa.blogsome.com/category/reseptit/jalkiruoat/