Se imee kaiken huomion itseensä, toisen poissaoloon. Se ivaa ympäröivän maailman kauneutta. Kaipuussa ei näe aurinkoa, tunne mielihyvän värähdystä ihanasta tuoksusta.
Kaipuu säteilee iholla, kietoutuen jokaiseen ihokarvaan, huulien kuivaan pintaan... se painaa silmien takana väsymyksenä, turhautumisena ja sulkiessa silmät se antaa vain hänen kuvansa eteen.
Sinä siellä, tunnetko sen?
Vadelmamousse
Tarveaineet
600 g jauhoja
600 g leipurin sokeria
375 g sulatattua voita
18 munanvalkuaista
24 munankeltuaista
1,2 kg (rae)sokeria
4,5 dl vettä
1,8 kg soseutettuja vadelmia
24 dl kermaa
3 tl vaniljajauhoa
vadelmia koristeeksi
Ohje
1. Siivilöi jauhot sekoitusastiaan ja vispaa varovasti joukkoon sokeri
ja munanvalkuaiset. Vispaa viimeiseksi joukkoon voisula. Tee taikinasta
32 pyöreää crêpen tapaista ohukaista, halkaisijaltaan noin 15 cm,
leivinpaperilla vuoratuille pelleille. Paista 5-10 min. 250 asteessa –
kunnes ohukaisten reunat alkavat ruskistua. Ota uunista ja muotoile
tulppaanin muotoiseksi asettamalla kuuma lätty ylösalaisin käännetyn
kupin päälle ja toinen isompi kuppi sen päälle. Huomaa, että ohukainen
kovettuu minuutissa, joten toimi ripeästi
2. Keitä sokeri ja vesi
kattilassa kunnes liuoksen lämpötila on 115 astetta
karamellilämpömittarilla mitattuna. Vispaa keltuaiset ja kaada
varovasti sokerisiirappi sekaan vispaten koko ajan. Jatka vispaamista
kunnes seos jäähtyy, sekoita sitten joukkoon soseutetut vadelmat ja
vanilja.
3. Vispaa kermaa, kunnes se on jäykkää vaahtoa ja sekoita
sitten kermavaahto hellästi vadelmaseoksen joukkoon. Jäähdytä
pakastimessa vajaan tunnin verran ennen tarjoilua.
4. Ota pakkasesta, vispaa seosta hiukkasen, lusikoi pursottimeen ja pursota tulppaanimaljoihin. Koristele vadelmilla.
5. Tarjoile jälkiruokaviinin kanssa.
lähde:
http://ruokaajajuomaa.blogsome.com/category/reseptit/jalkiruoat/
Kommentit