"Tänään ei ole yhtään kiva päivä", ilmoitti poikani itku kurkussa. No
eipä ollut todellakaan. Tylsääkin tylsempi päivä. Päivän pilasivat
pojan korvatulehdus ja minun uskomaton migreeni. Toisin sanoen otin
migreenilääkettä ja nukuin kolme tuntia sohvalla. Pojalla on ollut
tekemisen puute koko päivän ja minulla ei ole sitten ollut voimia kuin
muutamaan Afrikan Tähti peliin ja satunnaisten Aku Ankkojen ja
lastenkirjojen ääneen lukemiseen. Vaikka poika osaakin lukea, ei ääneen
lukemista vielä itselukeminen voita. Ja kun on kipeä, ei ulos
menemisestä tule mitään ja kun tämä oli jo toinen neljän seinän sisällä
päivä, niin vähemmästäkin tulee suru kurkkuun. Isollekin ihmiselle,
saati sitten pikkupojalle.
Lueskelin tätä blogiani äskettäin ja tajusin tämän olevan meidän vuoden
sairaskertomuslista. *huoh* Ei kiva juttu. Sairastellaanko me näin
paljon vai onko kyse "sairaana ehtii istua koneella
kirjoittamassa"-syndroomasta? Toivottavasti jälkimmäisestä.
Poika
oli toivonut, että tänään olisimme menneet ulos leikkimään, ostamaan
hänelle siniset farkut ja käyneet Heurekassa. Pettymys oli suuri kun
hän tajusi, ettei mistään näistä toiveista voi tulla totta. Samoin
nykyinen "herkkuja vain maanantaisin - kilot kuriin" - linja on
tuottanut vaikeuksia. Hän ruinaa ja ruinaa herkkuja. ja sitten
kielloista seuraa "Mul ei oo mitään kivaa, ei KOSKAAN mitään kivaa",
"Mä en KOSKAAN saa mitään herkkuja" ja niin edelleen. No onneksi
herkkusydeemin voi kiertää venyväjuustopizzalla, jossa on extrapehmeä
pohja, venyvää juustoa ja itsetehty tomaattikastike, extravähän
mausteita ja jollaista ei saa mistään pizzeriasta. Ai niin ja vielä
hintatietoisille kokeille:
pohja (hiiva 10 senttiä, jauhot max. 30 senttiä, öljy max. 5 senttiä)
päällys (tomaattimurska 78 senttiä, muut ainekset max. 30 senttiä)
juustoraaste 500g, 4.90€ ja siitä riitti noin 4 pizzan eli euron verran juustoon meni rahaa.
päälle sähköstä tulevat kulut, joten... halvemmaksi tulee kuin pizzeriassa.
Jimin lempipizza - venyväjuustopizza
reilut pari desiä vettä
ruokalusikallinen sokeria
2 tl merisuolaa
½ palaa tuorehiivaa
vehnäleseitä desi
hiivaleipäjauhoja ja vehnäjauhoja
öljyä
- tee näistä sekoittamalla ja vaivaamalla taikina, taputtele pizzapohjaksi öljytylle leivinpaperille.
tätä ennen tietenkin kaikki ovat kiltisti keittäneet vähintään viisitoista- kaksikymmentä minuuttia seuraavia aineksia kasaan:
pirkka yrtti-tomaattimurska
suolaa maun mukaan
puolitoista desiä vettä
ruokalusikallinen (ruskeaa) sokeria
luraus oliiviöljyä
valkosipulia
kasvisliemijauhetta vajaa ruokalusikallinen
levitä kastiketta sopivassa määrin pizzapohjan päälle
levitä päälle Ingmanin pizzaraastetta (joka itseasiassa ei
ole raastetta vaan juustomurusia tms ja myydään sellaisessa noin 500 g:
n pussissa. Pussista riittää 3,5 - 5 uunipannulliseen pizzaa, kun taas
Valion pizzaraasteesta (150g.n pussi) riittää hädin tuskin yhteen
pizzaan, eikä tule niin hyvää... kyse taitaa olla juuston
rasvapitoisuudesta, eli rasvainen juusto sulaa paremmin, venyy ja
maistuu. Valion juusto ei peitä niin hyvin pizzan päällystä alhaisen
%:n takia...) maun mukaan.
Paista 200 asteessa jotain 11 minuuttia,
eli juusto on sulanut, muttei ruskistunut ja pohja on juuri ja juuri
paistunut taikinasta pizzapohjaksi.
sunnuntai, 19. helmikuu 2006
Kommentit