Tänään skippasin aamupäivän ruoanlaiton ja selviydyimme voileivillä, hedelmillä, viilillä ja pähkinämyslillä. Syynä oli kasaantuneet työtehtävät joita en ollut sitten viitsinyt kesän aikana tehdä. Hyi minua.

Syksyn lähestyminen tarkoittaa myös Poikani synttäreiden lähestymistä. Tänään hän sitten kertoi vihdoin ja viimein syntymäpäivälahjatoiveensa: "Tahdon uuden isin". Onneksi minulla on... hetkinen... vielä vähän päälle 20 vuorokautta etsiä sopiva mies, kääriä lahjapaperiin ja tehdä jotain muita teknisiä temppuja. Helppo homma, vai mitä?

Tämän utopistisen toiveensa esitettyään, poika vielä ryhtyi neuvomaan, etten saa enää syödä tuota tai tätä, että laihtuisin ja saisimme nopeammin sen isän. Poika siis täyttää 6 vuotta. Hän on kuunnellut liikaa äitiäni. Hänen ei tulisi tietää vielä niin tarkkaan ruokavalioista tai omistaa niin... tuollaisia asenteellisia mielipiteitä deittailumaailmasta. Arvo-käsitys "ole laiha että saat miehen", tuntuu aika rankalta viisivuotiaan sanomana. En kiistä etteikö BMI 18 mene paremmin deittimaailmassa "kaupaksi" kuin BMI 35 tms. Se vain on jotenkin raakaa. Yhteiskuntamme on tosi suvaitsevainen ja tähän ihanaan suvaitsemattomuuteen myös lapsemme kasvavat. Hip hei huraa... (huomatkaa sarkastinen äänensävyni.)

Koska illaksi tuli ryhdistäydyttyä ja tehtyä oikeaa ruokaa saatte tämän päivän reseptinkin... Eli lankesin taas pastaa ja tomaattikastiketta linjalle. :-))) Tänään oli versio tonnikalapastaa ja herne-salaatti.

Purkki paseerattua tomaattia
raastettua porkkanaa
pilkottu sipuli
valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
sokeria, merisuolaa, mustapippuria
(tuoretta) mäkimeiramia, timjamia ja basilikaa
purkki tonnikalaa

sipuli kuullotetaan oliiviöljyssä, lisätään porkkanaraaste ja valkosipuli (koska valkosipuli palaa herkästi, niin se lisätään vasta porkkanan kanssa) "tomaattivelli" sekaan kun porkkanaraaste on vaalentunut hiukan. sokeria ruokalusikallinen, merisuolaa pari hyppysellistä ja mustapippuria maun mukaan.  anna kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia ja lisää morttelissa hierotut yrtit ja tonnikala. Sekoittele ja nosta pata levyltä pois. Tarjoa vastakeitetyn pastan kanssa.

tuoreita herneitä
jäävuori salaattia
tuoretta kurkkua
suolapähkinöitä

revi salaatti, pilko kurkku ja sekoita pähkinöiden ja herneiden sekaan. Tarjoile vaikka kermaviili tai majoneesikastikkeen kera. Nam.