Tänään tämä vuodatus-osuus jää vähälle. Löysin ihanan sitruunapastan ohjeen, jonka välitän teille eteenpäin. Tekijänoikeudellisista syistä se varmaan on laitonta, mutta hei - kyse on ruoasta! Reseptin on kehittänyt Antti Vaahtera, Ruokala-ohjelmasta ja se todellakin toimii!! Olen itse yrittänyt vuoden kehittää sitruunapasta-reseptiä, mutta aina saanut aikaan jotain... melkein syömäkelpoista. Tämä puolestaan antaa sitruunan happamuuden ja sen raikkauden yhtä aikaa kermaiseen pastaan. Nam! Kokeilkaa vaikka epäilette.

Sitruuna on ollut aina yksi lempihedelmistäni. Se toimii sekä makeassa ja suolaisessa ruoassa, salaateissa ja juomissa. Parasta sitruuna on joidenkin mielestä tequilan kanssa, mutta kuinka moni on juonut tummaa olutta sitruunalla? Sain nuoruusvuosinani tälläisen "drinkin" Tampereella käydessäni. Oli mielenkiintoinen yhdistelmä - kaikkea ehkei kannata kuitenkaan kokeilla sitruunan kera. Alla siis sitruunapastan ohje ja sitten vielä keväisen porejuoman ohje. Sitä kannattaa tarjota autoileville vieraille  ja miksei niille autottomillekin.

Sitruunapasta (4 annosta)

400 g tuoretta tagliatellea
1 luomusitruunan raastettu kuori
3 sitruunan mehua
2 dl kermaa
voita

tuoretta persiljaa
suolaa
juustoraastetta


Pese yksi sitruuna huolellisesti. Raasta sen kuori ja purista kaikista sitruunoista mehu. Kaada kerma pieneen kattilaan ja lisää pari nokaretta huoneenlämpöistä voita. Kuumenna kermaa miedolla lämmöllä niin että voi sulaa. Lisää joukkoon sitruunamehu. Keitä pasta, valuta ja sekoita kastike joukkoon. Koristele


Keväinen porejuoma


1 litra omenamehua
1 sitruunan mehu
1,5 litraa Sprite / 7Up
sitruunamelissan lehtiä